Den introverta extroverten

02.11.2013 kl. 09:36

Ensamhelg, Mozarts Requiem i kyrkan och gravgården på agendan.

Har rantat runt i byarna och skrivit om sälar, fiske, psykoterapi, socialbyrån, kakka, stadens ditt och datt, en gullig kommundirektör och julbodar. Något med kommunalpolitik också, gissar jag, och allt möjligt som jag har glömt. Och legat i diverse underliga ställningar och fotat, fotat, fotat. 

Har pysslat med barnen, stekt plättar, läst böcker, lagat Halloweenutstyrslar, sett Hitta Nemo 2 gånger, sjungit en hel del och lagat silkespappersblommor åt förskolefröken.

Det som jag inte har gjort är idkat något slags socialliv över huvud taget, det börjar vara några år sedan jag hade kompisar. Förvaltningsdirektören och Nils Torvalds räknas inte, fast de är helt pupsiga nog.

Jag älskar mitt liv, men just i denna stund är jag E N S A M. Fast det är övergående. Tror inte jag kan, eller ens vill, hitta nya vänner längre, är så trött på att bli sårad dessutom så jag tänker nog hålla mig till det som funkar: barn, kollegor och gamlingar. 

Resten av året skriver jag pupsiga inlägg om djur, det här blev nu såhär.

 

 

 

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Nu är det alltför länge sen du skrivit ett inlägg!
Anonymous12.11.13 kl. 19:05
Jag har inget att skriva om som är värt att läsa om! Producerar bara KAKKABOLLAR!
19.11.13 13:40
Så bra att vi kom med där på slutet - att vi är något som funkar i ditt liv. Annars hade jag nog börjat gråta...
Carita Liljendahl17.11.13 kl. 17:02
Gråt inte, det blir snart värre, sa min pappa alltid.
19.11.13 13:40
Är som sagt också väldigt ensam. Man får väl försöka vänja sej på nåt sätt.
På söndag ska jag på julkonsert. Vill inte missa den och ska gå ensam. Annars ångrar jag mej bara att jag inte gick.
Anonymous17.11.13 kl. 20:31
Du ska gå. Jag gick på bio ensam i lördags, och måste säga att sällskapet var jättebra. Ingen som pratade skit om hur dålig filmen var eller hur gammalt popcornet smakade, jag hade skitakul med mej själv. Rekommenderas!
19.11.13 13:41
Jag har använt halva året till att försöka komma underfund med varför en förr så pålitlig vän förvandlats till en avundsjuk, mobbande bitch och den andra halvan till att jobba reven av mig. Alltså att det finns vuxna mänskor som är så barnsliga, o-effin-begripligt. Vi är typ medelålders! Men jag säger, hellre ensam än i sällskap med falska vänner. Och så är jag en galen optimist och litar på att det kommer nya, bättre vänner med tiden.
Anonyma18.11.13 kl. 23:03
Ett råd: om någon behandlar dig dåligt ska du inte slösa någon energi på den längre. Råkade ut för otroliga svek som nästan tog livslusten ur mej, men det är bara att försöka låta det rinna av dig. It's not you, it's them. Eller ibland är det man själv, men då känner man nog på sig, om man har gjort något fult eller avsiktligt skadat någon annan. Lycka till, hoppas du hittar nya vänner som vill ditt bästa och som är positiva. Det är ganska lätt att veta - de som konstant pratar skit om alla andra är oftast inte så bra vänner...
19.11.13 13:45
Har kommit så långt att jag kan säga ärligt it's them. Jag menar den ena eller andra saken kunde jag ha sagt mer diplomatiskt... men wtf om någon behandlar mig dåligt så får jag väl säga till om det och ska inte behöva vara så diplomatisk. Nu ska jag försöka glömma. Glömma glömma! Se framåt och sånt. Tack för fin blogg.
Anonyma19.11.13 kl. 18:42
Att de som man trodde var ens vänner sviker en när man blir psykiskt sjuk. Ja det hittar jag inte ord för.
Fortfarande gör det ont när folk går förbi som man inte fanns. Har klasskompisar som jag gick med från ettan till nian som går förbi och inte hälsar efter att jag blev sjuk.
Är inte bjuden när de har klassträff. Skulle aldrig gå om de bjöd mej när de låtsas som jag inte finns.
Varför gör folk såhär. Flera jag har fått kontakt med via mentalvården har samma erfarenheter. Även vuxna människor har arbetskamrater som låtsas att de inte finnas.
Att vara psykiskt sjuk i Finland är att vara ensam.
Anonymous19.11.13 kl. 18:53
Glad självständighet!
håkan06.12.13 kl. 16:10

Kisimyran bloggar om jättedjupa grejer som upplevs i kisimyrans oerhört fantastiska och mångsidiga sexy liv. Kisimyran bloggar ALDRIG OM VÄDRET (på flit)! Världens gulligaste barn figurerar här ibland.

Senaste kommentarer

03.03, 11:27Jesus Christ, Marie av ansan
28.02, 14:23Jesus Christ, Marie av