Castaways

Äldsta barnet for på pappahelg och bröt prompt armen. Eventuellt i protest, vi spenderade dagen på Borgbacken och vem vill nu att sånt ska ta slut. Stackars liten, dit for resten av sommarens simmande och cyklande :(

Killen till höger är hennes ursöta kusin som bor i Australien. Dom har aldrig träffats men deras vänstra armar har helt samma planer den här sommaren - och visst liknar dom varandra!

Älskade älskade barn!

EDIT: jag har söndrat musen så det är fulklipp som gäller, men pointen var nu bara att dom ser lite likadana ut.

10.08.2013 kl. 16:21

"Petunias!" - alla som har läst Liftarböckerna

10.08.2013 kl. 00:31

Däremellan hade jag roligt

och skrev några roliga kolumner till Borgåbladet.

Skrockade högt medan jag plitade ner dom så åtminstone jag hade några fiffiga stunder där. Tyvärr finns dom inte på nätet, eller kanske det är helt bra eftersom min humor som bekant inte alltid är helt klockren.

Oh well.

Sen blev jag sur igen, i morse läste jag mitt senaste blogginlägg, lånade lite därifrån och skrev den här. Fick inklämt både "skit" och "håll käften" så det var ju kiva för pensionärerna och så vidare.

Den trycks väl som bäst. 

Nästa vecka är jag glad igen, det känner jag i magen nånstans.

09.08.2013 kl. 23:38

När det regnar är det ditt eget fel

Arga kolumnen från förra veckan

Jag hade en dålig dag. Och jag menar en DÅLIG DAG.

Nå, huvudsaken är att någon kände igen sig, och det gjorde dom ju. Fina människor vi har i den här vackra byn! En hel massa skitstövlar också, men dom goa typerna vinner alltid.

09.08.2013 kl. 22:38

Förutsättningarna

Man tycker ju att man förändras. Att man lär sig, att man utvecklas.

För 2,5 år sedan gjorde jag ett fånigt personlighets-/karriärtest och då bloggade jag tydligen om detta resultat.

Ramlade över inlägget just och tänkte att hej, nu ska jag testa på nytt. Det kanske inte stämde alls, things happen, jag har förändrats.

Fick exakt samma då jag gjorde om det. Går inte att länka men det är. Exakt. Samma. Resultat. 

FML, jag får väl bli en (dålig) skådis nu då. Eller så börjar jag måla fula tavlor. Fine! 

Bra, kisarn, fina förutsättningar och riktigt bra personlig utveckling. Bra.

06.08.2013 kl. 23:27

Hör nu på go' vänner nu ska jag för er berätta

Hej. Jag heter Anna och min tid är riktigt värdefull.

Egentligen är jag arbetslös. Jag sade upp mig och det får man väl inte göra. Istället har jag tre oregelbundna jobb - som jag jobbar med ca 24/7, under tiden och däremellan älskar och uppfostrar jag - oerhört framgångsrikt - två underbara barn som är empatiska, goda och självständiga.

Vi får ingen dagvård, så vi fixar det bäst vi kan, på tremis. Det är bara vi förutom varannat veckoslut då barnen har pappahelg. Det går, och vi har jätteroligt, men visst är det knapert. Och svårt ibland. Men vi äter gott, vi har roligt tillsammans och vi är rena, hela och riktigt lyckliga. Vi skrattar för det mesta.

Hej. Jag heter Anna och min tid går inte åt till sådant som många gör. Jag går inte på krog. Jag går inte på dejter. Jag går inte ens till frissan och jisses, jag ser eländig ut. Jag är ingen skönhet. Jag har ont i ryggen och jag har ont i benen.

Jag jobbar, tvättar kläder och passar tider. Och pussar mina barn. Däremellan, om det finns tid, hjälper jag er. Jag hjälper dig. Jag tvättar dina fönster och skurar dina golv. Jag passar dina katter. Jag skjutsar någon någonstans och jag lånar pengar som jag inte har till dig. För du behöver någonting och jag tycker om dig.

Jo, jag är trött ibland. Det blir faktiskt för mycket emellanåt, men varje gång det blir för jobbigt drar jag inte amfetamin, i stället går vi till lekparken och leker. I många timmar.

Om jag har överlopps tid så tvättar jag mina egna golv, men jag har alltid valt att hjälpa andra först. Det kanske är min stora miss. Jag kanske borde sköta mig själv och skita i andra, men det är näst intill omöjligt.

Hej. Jag heter Anna och jag har ingen aning av vad du förväntar dig av mig, men det här börjar vara löjligt. Du har ingen aning om hur hårt jag jobbar. Du har ingen aning om hur lite jag sover. Och det värsta är att du inte har någon som helst respekt för mig, min tid, allt arbete jag gör och skiten jag får ta.

Hej. Jag heter Anna och jag har inte gjort någonting fel. Jag är jag, jag jobbar hårt och jag har fallit utanför samhällets "normal"-gränser. Men tänk för i fan efter innan du stämplar mig.

Du skulle orka göra det här en tid  - sen skulle du krevera.
Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att stämpla dig för det.
Så tänk efter nästa gång du vill göra dig själv stor och viktig genom att stämpla någon som har det jobbigt.

För jag vaknar varje morgon med vetskapen om att jag gör det bästa jag kan med de förutsättningar jag har, och jag jobbar hårt för att min lilla familj ska ha det bra. Och du som tror att du vet hur det är - ta på dig mina slitna skor och se hur det går. Jag garanterar att du inte håller en vecka. Du håller inte ens två dagar.

Jag går inte sönder på två evigheter.

Och där är skillnaden mellan dig och mig.

06.08.2013 kl. 14:24

Me in a nutshell

05.08.2013 kl. 22:37

Short and brutal

29.07.2013 kl. 00:50

Ju mera jag tänker på saken

desto bättre låter sydafrika.

Eller australien. Spindlar, whatever, men nästan inga mänskor och det låter helt BUENO.

Antarktis, even better. 

Gaaah.

24.07.2013 kl. 20:59

Helt slut, kaputt, finito

Jag är sååå trööötttt på att söka jobb och inte få dom att jag nu helt officiellt ger upp och förklarar mig arbetslös helt sådär till pappers.

Har jobbat mera nu när jag inte har haft ett jobb än jag nånsin gjorde när jag hade ett jobb och nu är jag trött.

Sen är jag också trött på att bara få i huvu av vissa personer trots att ALLT JAG GÖR är betjänar och passar upp på dom. Hjälpa, hjälpa, jeesa, pynja, skjutsa, ordna, fixa, dona. Sen tröttnade jag på allt möjligt annat i samma veva.

De kommande 3 dagarna kan alla bara se sej i reven för jag har absolut inte ett uns energi kvar att ge någon annan.

Ajjo men jag skrev en trevlig kolumn till Borgåbladet som gick igår, så helt ur led är jag ändå inte. Puss puss!

18.07.2013 kl. 16:40

Klåparen

Min första helt riktiga kolumn publicerades i lokaltidningen igår och nu känns det riktigt bra.

Bra därför att jag tycker om den och jag menar varje ord. Bra även därför att jag hade grymmaste ångesten i den där svackan mellan inlämning och publicering, "äsch, det var banalt, det var helt löjligt, ingen kommer ens att läsa den" - istället fick jag riktigt härlig läsarfeedback på gatan och per pm. 

Inte ska man skryta men inte behöver man heller trycka ner sej själv - det har tagit mej jättelänge att komma "tillbaka" från det där helvetet jag levde i inne i mitt huvud hur länge som helst, det där stället där jag var sämst, dummast och minst i hela världen.

Här finns den.

10.07.2013 kl. 10:09

Mitt eget lilla Strömsö

Min kaveri som är helt huippufotograf kommer hit om några timmar eftersom jag behöver en representabel bild för kolumner och sånt.

På 99% av alla bilder som finns av mej har jag antingen fingrarna i näsan eller ögonen i kors eller bara annars gör något helt superdaijut så det går ju inte att använda dom. 

MEN! Han sa att jag nog måste sminka mej lite så att ansiktet öht syns på bilden sen. MEN! Jag äger inget smink, bara nå gammal bakteriehärdmascara och en ögonskugga från 80-talet.

Brukar ni sminka er? Borde man göra det? Det är så mycket jag inte vet, bröl bröl!

04.07.2013 kl. 13:10

Ye Olde Emo-kidde

Nyhetschefen där jag frilansar påpekade en sak åt mej i dag som först nu efter några timmar faktiskt börjar sjunka in.

"Du håller kanske på att bli gammal," menade hon, och det är ju nog faktiskt sant. Nu måste jag fundera på det här en stund, hur känns det nu riktigt, för mentalt har jag inte riktigt kommit ur tonårsangsten ännu. Hoppade jag över något viktigt skede eller är det bara att tuta och köra?

03.07.2013 kl. 16:54

Bibcat

Räknade just att jag alltså har flyttat TJUGOSEX GÅNGER och då räknar vi inte med sådana gånger som jag har t.ex. har haft två olika bostäder samtidigt eller då jag har flyttat av och an mellan punkt A och B och sen C och B och A und so weiter.

Nå alltså jag flyttar ju nu aldrig mera, bara helt tiedoksi.

Om nån tvingar ut mej härifrån säljer jag allt och skaffar ett tält.

Det är min framlidna katt Gosemisen på bilden. Hon var med på hälften av flyttarna och skulle nog hålla med, att det är heavy shit.

03.07.2013 kl. 16:03

Diagnoser

Mannen som jag ska på blind date med är psykolog.

Tänk om Biffen i smyg betalar massor åt honom för att han ska analysera mej så att hon äntligen ska få reda på vad jag har för fel i huvu!

Tänk nu.

28.06.2013 kl. 10:30

Kisimyran bloggar om jättedjupa grejer som upplevs i kisimyrans oerhört fantastiska och mångsidiga sexy liv. Kisimyran bloggar ALDRIG OM VÄDRET (på flit)! Världens gulligaste barn figurerar här ibland.

Senaste kommentarer

03.03, 11:27Jesus Christ, Marie av ansan
28.02, 14:23Jesus Christ, Marie av