Att lämna landet, och andra spekulationer

Har världens sämsta paikkor (längst bak! på allvar! varför!) till morgondagens keikka på Finlandiahuset. 

Men det lönar sig att komma ihåg att jag a) har sett dem på intimare håll b) har inte så stor skillnad, bara jag får höra dem live igen och c) har inte varit i H:fors sedan ööö januari? Så allt är riktigt OKEJ.

I morgon ska jag också köpa Peppes bok och hallå, hon intervjuas på Akademen 22.30. Hur bra som helst!

I andra nyheter: i morgon får jag kanske veta om jag blir arbetslös om några veckor. Hela branschen har det svårt, och hjärtat blöder för allihopa (men jag klarar mej alltid för jag bakar så satans goda bullar så man har ju en back-up plan liksom!)

Framåt!

20.08.2014 kl. 20:47

Avkommorna

Min fina familj!

19.08.2014 kl. 16:18

Min familj och andra djur

Har glömt att kisimyra för det har varit minst sagt bråttom i nuet. Här följer strategiska mått, statistik och en snabbkurs över det gångna ööö halvåret, typ, eller någå. Saldo:

 

1. Får fortfarande betalt för att skriva varje dag, vilket är synnerligen absurt och oerhört roligt. Fortsätter tills nån säger att jag ska gå hem, kanske ingen håkar?

 

2. Kisibarnen trotsar och är allmänt ljuvliga. Till vår skara har nu sällats random grannbarn som kommer och går, och livet i neristan är ganska stabilt för att inte säga färgsprakande. Men jag har inte städat ännu.

 

3. För en tid sedan pratade jag omkull världens sexigaste man och nu är han min pojkvän,tror jag åtminstone (motvilligt! haha! stackaren!). 

 

4. Jag har inte varit utanför kommungränserna på ett år, förutom på någon enstaka jobbutfärd. Och fast ingen kanske tror mig så har jag inte saknat någonting i livet. Utom kanske förståndet, men jag har börjat inse att det kanske är en lost cause, så att säga.

 

5. Är helt helvetes pank men en jävel på att trolla och blev dessutom en sjuhelvetes kock mitt i alltihopa vilket ju var en trevlig överraskning. Så man är liksom tjock, glad och ganska gullig (lite ettrig ibland, det hör till territoriet).

 

6. Har fortfarande ingen jävla aning om hur livet ser ut om en månad men här kommer det bästa: allt ordnar sig, och allt blir bra. Jag är äntligen, äntligen nöjd och belåten med stunden jag lever i.

Så ska det fotas varje dag, saknar man intervjuobjekt använder man båånen som anonyma statister. I går tvingade jag dem att gå över gatan, anonymt, 4 gånger tills rätt bild dök upp. 

Bra, kisarn!

19.08.2014 kl. 14:54

Grattis, lilla gumman

Jag skrev min första tidningsledare, dagen till ära. Läs den och ställ dig själv mot väggen, om det behövs. 
08.03.2014 kl. 09:27

Jesus Christ, Marie

Jag har ganska jobbig anemi med på tok för små röda blodkroppar. Funderar på att tjata till mig en järnspruta eftersom det tar flera månader innan "depåerna" fylls upp med bara tillskott och jag är T R Ö T T på att vara trött och snurrig.

MEN. Läste just om en kille, 19 år, vars hemoglobin låg på 58. FEMTIOÅTTA. Och grabben löptränade på elitnivå. Läkarna var helt: "öh dude, borde inte du vara avsvimmad?" Han ba: "wat?"

Så jag menar. Min trötthet har nog mycket att göra med brister men jag tror nog den största bristen är i mitt HUVU. Hjärnbrist!

27.02.2014 kl. 15:22

Gud så inspirerat

Trög tisdag på jobbet. Ingen svarar då jag ringer ELLER mailar, så jag intervjuar mej själv i stället. Temat är lite lättare än det jag trugar på jobbet, och listan norpade jag från Peppes blogg.

Vad har du på dig?
Samma som alltid. Jeans och en grå tröja. Yllesockor!

Hur mår du?
Lite angstig och deprimerad. Fysiskt mår jag väl bra, är så himla sund så annat vore underligt.

Vad önskar du just nu?
Att någon annan än en telefonförsäljare skulle ringa upp mig.

Vad har du ätit idag?
Oj oj oj. Pasta, sallad, äppelmousse, choko, och jag har bara börjat.

Vad ska du göra i morgon?
Perusonsdag. Jobba och hänga med barnen. Läsa på kvällen, elda elda elda.

Och på söndag?
Läsa och slappa säkert.

Vem saknar du?
Barnen som är i skolan just nu. Min pappa som inte längre finns.

Senaste köp?

En rosa porslinstekanna med tillhörande koppar och fat, 12 ege på loppis. Har letat länge så jag var mycket nöjd!

Vad skrattade du senast åt?
Min ena katt är superfjantig så henne har vi skrattat åt. Läste en rolig barnbok och tårarna rann till slut.

Vad grät du senast åt?
Se föregående. I går grät jag också halvhysteriskt hos min terapeut.

Vem sov du senast med?
Sover varje natt med 2 barn och 3 katter, ibland också en kanin. Med en vuxen? Nä, det är för länge sen nu.

Vad läser du just nu?
En Nesbø, variant äldre. Svaret ändras varje dag.

Senast sedda film?
Frost i förrgår! Vi har sett den 2 gånger, jee.

Vem var den senaste som ringde dig?
En telefonförsäljare.

Vart vill du åka just nu?
Får jag välja vart som helst? Australien kanske.

Senast 3 inkomna sms?
1. Telefonräkningen

2. Ett pikavippi-erbjudande

3. Räkningen från flickornas dansinstitut

(på allvar hej)

Vad stod det i ditt senast skickade sms?
1730.

(hej på allvar)


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Det har nog aldrig hänt. Någon barnboksfigur väl!

14.01.2014 kl. 13:54

Det spännande livet

Fick en ny kollega i dag. Jag skulle ju kunna påpeka att vi var pök-kompisar på adertonhundratalet men i stället berättar jag att det är riktigt kiva, eftersom han faktiskt är en barndomskompis.

I andra nyheter har en katt bajsat någonstans i min lägenhet men jag har inte lyckats lokalisera det (det är protestbajs eftersom jag var på donet i dag och tydligen ska jag då inte få vara borta hemifrån alls).

Såna nyheter från mina hektar! Uppföljning utlovas kanske till sommaren, eller så inte för man vet ju inte. Kanske det händer något först till jul.

02.01.2014 kl. 17:47

woohoo

11.12.13.

14.15.

11.12.2013 kl. 14:15

Den introverta extroverten

Ensamhelg, Mozarts Requiem i kyrkan och gravgården på agendan.

Har rantat runt i byarna och skrivit om sälar, fiske, psykoterapi, socialbyrån, kakka, stadens ditt och datt, en gullig kommundirektör och julbodar. Något med kommunalpolitik också, gissar jag, och allt möjligt som jag har glömt. Och legat i diverse underliga ställningar och fotat, fotat, fotat. 

Har pysslat med barnen, stekt plättar, läst böcker, lagat Halloweenutstyrslar, sett Hitta Nemo 2 gånger, sjungit en hel del och lagat silkespappersblommor åt förskolefröken.

Det som jag inte har gjort är idkat något slags socialliv över huvud taget, det börjar vara några år sedan jag hade kompisar. Förvaltningsdirektören och Nils Torvalds räknas inte, fast de är helt pupsiga nog.

Jag älskar mitt liv, men just i denna stund är jag E N S A M. Fast det är övergående. Tror inte jag kan, eller ens vill, hitta nya vänner längre, är så trött på att bli sårad dessutom så jag tänker nog hålla mig till det som funkar: barn, kollegor och gamlingar. 

Resten av året skriver jag pupsiga inlägg om djur, det här blev nu såhär.

 

 

 

02.11.2013 kl. 09:36

Höstsaldo (note to self)

Uppdatering (så att jag själv kommer ihåg det här sen nån gång) (inte i viktighetsordning obs obs)

1. Älskar mitt jobb. Det blir inte så bra alla gånger, men andra gånger blir det riktigt lyckat och jag har äntligen lärt mej att det där med självspäkning inte leder nån vart.

2. Äääälskar mina barn. Vi har det sjukt roligt och mysigt och trots att man ibland är lika fräsch, kreativ och charmig som en (gammal) disktrasa älskar dom mej lika mycket tillbaka. På delad första plats: baka och pyssla. 

Fotnot: har till och med officiella papper på att jag är en Ovanligt Lyckad Mamma. Suck it.

3. Äääälskar min kropp. Alltså inte sådär att jag tycker jag är het, men den fungerar och är frisk och mår bra. Och tack gudarna att jag inte är besatt av hur den ser ut och bloggar om mina valkar med foton. HRRRR.

4. Ääääääälskar JULEN. Paxade julpyssel-reportaget i julbilagan på donet, samt lite annat julkul. Är i himmelen!

Sen kan man inte sätta huvudet i sanden, livet bjuder även på sorg och smärta. Det ska man vara tacksam över, för då lär man sig ett och annat:

- 1. Vet inte vad jag kommer att göra efter årsskiftet. Men det ordnar sig väl? Allt ordnar sig.

- 2. Har femhundra bekanta men inga vänner. Men den goda sidan är att jag inte blir sårad eller utsatt för galna fyllon längre. Det är värt lite ensamhet!

- 3. Exet har hittat en ny och hur glad jag än är för hans skull gör det ändå ont där inne i hjärtat nånstans. Men det är väl helt normalt?

-4. Ninni Bejs* äter sladdar så till den milda grad att proppen just for och halva huset är utan ström. Underligt att hon inte har brunnit upp, och i dag köper vi a) eltejp och b) skoputs att smeta på sladdarna. 

* Ninni Bejs är en fin kanin

BILD UTEBLIR pga jag vill inte.

26.10.2013 kl. 09:05

Free the arctic 30

 
Foto: Teemu Silván/Greenpeace
15.10.2013 kl. 10:12

Dagens viktiga rubrik

Jag är inte bra på mycket men i vissa områden lyckas jag alltid.

Ett är mitt osannolikt fina val av kolleger.

OK, det kan ju vara "tur" eller något "annat", men jag har än en gång begåvats med den mest otroliga arbetsmiljö. Det är folk som KAN sin sak. Men utöver det är det människor som är roliga, trevliga, begåvade, kunniga och sporrande. Och kreativa!

Dessutom får jag både roliga och utmanande uppdrag - och till råga på allt är det ett sant nöje att vakna på morgonen. Jag får gå till jobbet och jag älskar älskar älskar det!

Bild uteblir trots att jag fotade hur mycket som helst i dag. Eller nå, egentligen, här får du en bild på dagens dåbrågaste kollega (fotad av Rebecca Söderström för ÖN):

Alberts bästa rubrik i dag: Blodet flödar på Esplanaden (Esplanaden är vårt serviceboende, Röda Korset var där, folk donerade blod, nå, du vet).

11.09.2013 kl. 21:00

Två veckor i ett nötskal då

Allt är bra. Egentligen är allt riktigt bra.

Jag klåpar vidare men åtminstone får jag ganska ofta helt bra resultat. Och feedback. Alla dagar är inte perfekta men barnen har det helt superkul och njuter av varje vaken sekund (antagligen de sovande sekunderna också, då jag inte har hört annat än fnitter vid 645 då klockan ringer), jag ÄLSKAR! att gå på jobb varje dag och trots att jag inte alltid vet vad jag håller på med så tycker jag innerligt om det jag jobbar med och kollegerna på redaktionen.

Ajjo, och så har vi en ny liten kanin som heter Nini Bayouse (uttalas Ninni Bejs, inte då alltså mitt namnförslag). Hon är tills vidare ratad av Monsieur Púpú von Bunbuns, men det kan ta upp till ett halvt år före två kaniner blir kompisar så det är lugnt. Hon hänger i buren på dagarna och på kvällarna har hon fritid i vardagsrummet. Hon är SÖT.

I övrigt har jag ett liv utan tjat, gnäll och otrevliga människor. Till och med mina intervjuer, möten och butiksresor har varit 100% härliga på sistone, och jag tackar nu bara livet för de positiva förändringar som har skett trots en kavalkad av negativitet för en tid sedan.

Det var Púpú som fotade så det blev suddigt. Sorry.

Framtidsplanerna inkluderar huvudlöss, då några barn på flickornas skola tydligen har lyckats inleda det årliga projektet. Härtills har vi undvikit nedlusning, men det lär vara så gott som omöjligt i en större skola.

Woohooo!

02.09.2013 kl. 21:58

Men på allvar?!?!?!

Nu räcker det liksom. För imorgon tänker jag infinna mig på morgonmötet på lokalbladets redaktion.

Dit går jag sen varje morgon.

För jag sökte jobbet, jag fick min intervju, jag är en kisimyra OCH JAG FICK JOBBET.

Det var väl otippat - eller hur, bitches?

19.08.2013 kl. 22:34

Mina barn får ingen mat och djuren är svårt sjuka

Har en intervju - eller jag vet inte ens vad det är men åtminstone hinner någon träffa mig - på morgonen.

Sen skall äldsta barnet röntgas. Hoppas hon får diagnosen "sidu bara, allt är bra, vi ripar bort gipset".

Sen kommer min mamma hit för många långa veckor framöver.

I morgon berättar jag resten av denna sorgliga historien. Det är just snyggt det!

 

13.08.2013 kl. 23:23

Kisimyran bloggar om jättedjupa grejer som upplevs i kisimyrans oerhört fantastiska och mångsidiga sexy liv. Kisimyran bloggar ALDRIG OM VÄDRET (på flit)! Världens gulligaste barn figurerar här ibland.

Senaste kommentarer

03.03, 11:27Jesus Christ, Marie av ansan
28.02, 14:23Jesus Christ, Marie av